Φυτικές πρωτεΐνες & προσδόκιμο !
![](https://b1a0057902.clvaw-cdnwnd.com/c3d95399e62860bd290823f54a847ea4/200000169-e7c1ae7c1d/1.png?ph=b1a0057902)
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση (22/7/20) στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό BMJ και με βάση ανασκόπηση της ΟΛΗΣ σχετικής βιβλιογραφίας και μετανάλυσης δεδομένων (32 μελέτες / 32 ΧΡΟΝΙΑ παρακολούθηση) φαίνεται ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης φυτικής κυρίως προέλευσης (όσπρια, ολικής αλέσεως τρόφιμα, ξηροί καρποί) σχετίζεται με ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ (8% ) και κυρίως καρδιαγγειακής (12%)
Dietary intake of total, animal, and plant proteins and risk of all cause, cardiovascular, and cancer mortality: systematic review and dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. The BMJ