Φυτικές πρωτεΐνες & προσδόκιμο !

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση (22/7/20) στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό BMJ και με βάση ανασκόπηση της ΟΛΗΣ σχετικής βιβλιογραφίας και μετανάλυσης δεδομένων (32 μελέτες / 32 ΧΡΟΝΙΑ παρακολούθηση) φαίνεται ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης φυτικής κυρίως προέλευσης (όσπρια, ολικής αλέσεως τρόφιμα, ξηροί καρποί) σχετίζεται με ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ (8% ) και κυρίως καρδιαγγειακής (12%)  


Dietary intake of total, animal, and plant proteins and risk of all cause, cardiovascular, and cancer mortality: systematic review and dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. The BMJ